Баскетбол, Новини, Спорт

Американските баскетболистки напуснаха Самоков и се прибраха в родината си

Даниел Клечков. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Женският тим на “Рилски спортист” ще доиграе сезона без двете си американски перли Клеандра Робъртс и Тамика Гюз. Това стана ясно от изказване на старши треньора Даниел Клечков. Младият специалист сподели, че чужденките са си заминали обратно за родината си и повече няма да се връщат у нас.
Робъртс и Гюз лекуваха трамви в колената през последните дни и явно са се разбрали с ръководството да се приберат у дома, където да продължат възстановяването си.
Подобен случай имаше и по-рано през сезона, когато “Рилски” привлече хърватката Мартина Гамбиража. Тя обаче се контузи тежко още в първите си срещи с белия екип и прекрати своевременно договора си с клуба.
Наставникът Клечков коментира и играта на своите подопечни при успеха със 78:50 над “Левски” в последния кръг на Националната баскетболна лига. Победата бе четвърта за самоковки от началото на сезона.
“Планът беше да започнем силно още през първата част, бяхме концентрирани и успяхме да си свършим работата рано-рано. Иначе досега всеки път изпитвахме колебания в началото и лесно губехме мачовете си. Но няма какво да се лъжем, противникът игра с девическия си отбор и реално нямаше как да ни затрудни”, сподели един от надеждните треньори в родния баскетбол.
Наследилият на поста легендарния Иван Лепичев каза и няколко думи за младите състезателки в тима.
“Доволен съм от Росица Мирчева, Никол Николова и Моника-Лъки Радойкова. Естествено те бъркат, но това е нормално за тях в този момент. Това обаче е единственият начин да се превърнат в добри баскетболистки”, категоричен бе Даниел Клечков.

Leave a Reply