Новини

Ана-Мария Мирчева – първенец в национално състезание

Ученичката от ПТГ „Никола Вапцаров, специалност „Икономика и мениджмънт”, Ана-Мария Мирчева спечели национално състезание по финансова грамотност.
Състезанието под надслов „Финансов иновационен лагер” се състоя на 24 и 25 февруари. Учениците от нашата техническа гимназия се представиха отлично под ръководството на своя консултант и ментор Биляна Стамова.
Младите хора, като мениджърски екип на въображаема фирма, работиха по тема, свързана с новата регулация на Европейския съюз за премахване на пластмасовите изделия за еднократна употреба до края на 2021 г.
Участниците бяха подкрепяни от ментори от „Ситибанк” и от доброволчески организации, а накрая разработените финансови анализи и бизнес планове бяха оценени от авторитетно жури.
Състезанието бе организирано за осма поредна година от „Джуниър Ачийвмънт България” в партньорство със „Ситибанк”. Участваха общо 61 ученици от 18 училища /в които се изучава през тази учебна година програмата  „Учебна компания“ на „Джуниър Ачийвмънт”/ от 15 града.

Leave a Reply