Други, Новини, Спорт

Ангел Ангелов спечели бронз от “Евро 2013” в Русия

Ангел Ангелов /вдясно/ в компанията на съотборника си и златен медалист Даниел Асенов

Самоковският ас Ангел Ангелов завоюва бронзов медал на европейското първенство по бокс за юноши до 16 години в Анапа, Русия. Младокът показа завидно израстване и стабилна психика и се изкачи на стълбичката на победителите в кат. 80 кг.
В първия кръг известния с прякора си Мечката талант се справи трудно със съпротивата на грузинеца Джорджи Журабиани с 2:1 съдийски гласа /29:28, 30:27 и 28:29/. Впоследствие Ачо не даде никакъв шанс на азера Шуркан Мехдиев /3:0/, преди да бъде спрян на полуфиналите от руснака Саид Расулов с 0:3.
“Това, че Ангел е сред най-добрите в Европа, ме прави изключително щастлив и горд. Надявам се следващата година да е още по-успешна за него и той да си осигури квота за Младежките олимпийски игри догодина”, коментира Веселин Райчев, треньор в клуба по бокс в града ни, откъдето започна професионалният път на Ангел Ангелов.
Българските боксьори се завърнаха с общо 4 отличия – със златен медал се окичи Даниел Асенов в кат. 50 кг, а трети места заеха Емануил Богоев /48 кг/ и Александър Калинов при 70-килограмовите.
Успехът на родните боксьори е повече от впечатляващ на фона на представянето на отборите на другите нации. Представителите на големите школи на Украйна и Азербайджан не успяха да вземат титла в нито една от категориите, а разполагащият с неограничени ресурси турски състав постигна само една победа, въпреки че участва в шампионата с общо 10 състезатели.
Въодушевен от изявите на “трикольорите”, президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински лично посрещна героите на Аерогара София, разцелува ги и пожела на момчетата и треньорите нови спортни подвизи.

Leave a Reply