Други, Новини, Спорт

Ангел Ангелов стана републикански шампион по бокс

Ангел Ангелов. Снимка: архив

Самоковецът Ангел Ангелов спечели златен медал в кат. + 91 кг на държавния лично-отборен шампионат по бокс за младежи в Хасково. Ангелов не остави никакъв шанс на противниците си в една от най-тежките категории, като сломи съпротивата на състезателите от “Левски” и “Локомотив” /Сф/ на четвъртфиналите и на полуфиналите. В битката за трофея пък Ачо бе повече от убедителен срещу Александър Георгиев /”Мизия”-Пл/ и заслужено се окичи със златото.
Другият ни представител Мартин Савов /60 кг/ трябваше да се задоволи с четвъртфинал. Савов отстъпи в тази фаза от турнира на съперника си от “Черно море” Илкгюн Хасан с 0:3 части /27:30, 27:30, 27:30/. Дуелът бе равностоен в дълги периоди, но в заключителните моменти на рундовете Хасан показа по-здрави нерви.
“Благодаря на момчетата за показаното на ринга. Те доказаха, че с воля и упоритост може да се стигне далеч. Дано да продължат да ни радват с изявите си още дълго време, пожелавам им го от все сърце”, щастлив бе след края на надпреварата наставникът на самоковските боксьори Веселин Райчев.
Специалистът допълни, че веднага след финалите в Хасково Ангел Ангелов е заминал на подготвителен лагер с националния отбор за младежи 17-18 години.
Общо 95 боксьори от 32 клуба от цялата страна се пуснаха на републиканското първенство в зала “Дружба”. Състезателите дадоха всичко от себе си и зарадваха с изявите си претенциозната хасковска публика. По всеобщо мнение турнирът напълно е оправдал предварителните прогнози за здрави и интригуващи двубои.

Leave a Reply