Новини, Спорт

Ангел Ангелов със злато, Мартин Савов – с бронз

Ангел Ангелов, снимка: архив

Бокс

Представителите на клуб “Самоков” Ангел Ангелов и Мартин Савов завоюваха първо и трето място на държавното отборно първенство по бокс за юноши /15-16 г./, състояло се в Русе.
Ангел стана шампион в категория 86 кг +. Той за пръв път участва на юношеско първенство, но успя да дублира успеха си от миналата година при момчетата. Шампионът се справи последователно на четвъртфиналите и на полуфинала със състезателите на “Олимпия” /Разград/ и “Капитан Петко войвода” /София – “Дружба”/. На финала, в изключително оспорван двубой, пък надделя и над силния представител на “Тракиец” /Пазарджик/.
В кат. 46 кг Мартин стигна до полуфинал и след загуба трябваше да се задоволи с бронз. В шампионата през миналата година той заслужи сребърен медал.
Треньор на самоковци и председател на клуба е Веселин Райчев.
В турнира участваха 37 клуба с общо 140 състезатели.
През март Ангелов ще бъде на лагер с националния юношески отбор и вероятно ще участва в контролни срещи с Румъния или Турция. През април нашето момче ще вземе участие в състезание в Баку за купата на президента на Азербайджан. После следва отново лагер в подготовка за европейския шампионат през юни.
Междувременно през април в Благоевград ще се състои държавното индивидуално първенство за юноши. Както сподели за “Приятел” наставникът Райчев, в него освен Ангел и Мартин, ще участват и други наши състезатели.

Leave a Reply