Други, Новини, Спорт

Ангел Ангелов – шампион по бокс при юношите

Ангел Ангелов /вторият отляво надясно/

С един златен и два бронзови медала се завърнаха от участието си в републиканското първенство за юноши /15-16 г./ в Благоевград – зала “Скаптопара”, състезателите на клуб “Самоков”.
Шампионатът се състоя от 18 до 21 април. В тежката категория /80 кг +/ Ангел Ангелов се наложи последователно над представителите на “Светкавица” /Търговище/, “Тайсън” /Благоевград/ и “Тракиец” /Пазарджик/ и категорично заслужи титлата.
Призови трети места извоюваха Симеон Петров /кат. 63 кг/ и Васил Бориславов /50 кг/. Четвъртият самоковски участник бе Мартин Савов, който загуби в началото от представителя на Русе.
Треньор на нашите и председател на клуб “Самоков” е Веселин Райчев.
Ангел Ангелов е включен и в националния юношески отбор, с който през май ще участва в Баку в състезанията за купата на президента на Азербайджан. Нашето момче ще се изяви и на европейския юношески шампионат, който ще се състои през юни в новата зала “Арена Армеец” в София.
През тази седмица пък други двама самоковски състезатели – Ивайло Терзийски /75 кг/ и Антон Димитрачков /69 кг/, ще вземат участие в републиканското лично първенство за юноши /17-18 г./, което ще се проведе в Габрово.

Leave a Reply