Баскетбол, Новини, Спорт

Анджело Калояро наказа „Рилски” в Турция

Анджело Калояро

„Рилски спортист” записа втора загуба в груповата фаза на турнира за купата на „ФИБА Европа” след като отстъпи в гостуването си на турския „Бююкчекмедже” в Истанбул със 70:92 в сряда, 2 ноември.
В първите две части самоковци бяха напълно равностойни, като на почивката разликата в полза на домакините бе едва 6 т. Страхотна трета част обаче позволи на турския състав да се откъсне в резултата и да си осигури спокойно доиграване.
Големият коз на „Бююкчекмедже” не бе определен играч, а разполагането на практика с две равностойни петици – титулярите вкараха 44 т., а „резервите” се отчетоха с 48 пункта. Все пак трябва да се признае класата на бившия баскетболист на нашите Анджело Калояро, който имаше основен принос за победата на новия си отбор „Бююкчекмедже”. Американецът мушна 13 т., хвана 4 борби и отне на два пъти топката от състезател на гостите, като за 20 минути на паркета оформи КПД 18 – втори най-добър показател за неговия тим след сънародника му Кени Хейс /КПД 20/.
Келвин Паркър реализира 18 т. за самоковския състав, а Йордан Бозов и Ненад Делич добавиха съответно 14 и 13 пункта.
„Рилски спортист”: Паркър 18, Бозов 14, Делич 13, Цветкович 5, Симънс 2 /Стоянов 9, Георгиев 9, Вутев, Секулов, Иванов/.

Leave a Reply