Зимни спортове, Новини, Спорт

Анев с най-добър резултат от 1980 г. насам, Владимир Величков е № 1 в историята

Четвъртото място, което Красимир Анев постигна в масовия старт на 15 км в Оберхоф, се оказа най-доброто постижение на български биатлонист за последните 35 години. В далечната вече 1980 г. друг българин – Владимир Величков, записва второ място в индивидуалното бягане на 20 км в Мурманск, Русия. Ден по-късно пък Величков финишира трети в спринта на 10 км. Родният представител има и още няколко високи постижения – две четвърти /в Швейцария и Норвегия/ и две пети места /в СССР и Германия/ в кариерата си.
В новата история на биатлона обаче № 1 е Анев, който в надпреварата в Оберхоф изпревари 26 от застаналите на старт 30 участници. Асът ни отвя куп доказани имена като германците Симон Шемп и Андреас Бирнбахер, латвиеца Андрей Расторгуев, хърватина Яков Фак, австриеца Симон Едер, чеха Ондрей Моравец, норвежеца Йоханес Бьо, руснака Евгений Гараничев.
На дневен ред сега пред Краси Анев е спортната проява в Руполдинг, където той ще се опита да затвърди добрите впечатления от последните дни.
Според наставника му Георги Фъртунов е съвсем нормално Краси да прояви известно колебание с оглед непрекъснатите пътувания и появилите се емоции покрай отличното му представяне в Оберхоф. Специалистът обаче се надява съгражданинът му да навлезе във върхова форма за европейското първенство в Отепее /Естония/ от 27 януари до 3 февруари.

Leave a Reply