Други, Новини, Спорт

Анита Гаврилова и Ангел Казаков се завърнаха с медали от Лондон

Два сребърни медала спечелиха представителите на клуба по спортна аеробика „Самоков” на силния международен турнир „Хийтроу Оупън”, състоял се на 3 и 4 юни в Лондон.
Ангел Казаков показа много добро съчетание и зае второто място при мъжете. Роденият в Хасково състезател дублира постижението в партньорство с Анита Гаврилова при смесените двойки. Анита пък остана на косъм от място на почетната стълбичка при жените, където завърши четвърта.
Тройката на „Самоков” в състав Джована Ангелкова, Иванина Вукадинова и Лина Гаврилова във възрастовата група 12-14 г. стигна до финала и зае призовото пето място.
Весела Вукова /15-17 г./ също бе част от надпреварата, в която участваха гимнастици от 16 страни.
„Доволна съм от нашето представяне. Състезателите ни са вече в нови възрастови групи и първоначално им бе трудно. В началото на годината имахме един слаб турнир в Словакия, но състезателите вече започват да навлизат във форма и ето, че вече идват и първите ни постижения”, коментира за „Приятел” треньорката Дияна Аврамова.
Между участията на нашия клуб в Словакия и Великобритания някои от момичетата ни се пробваха и на турнир в Португалия /град Кантанхеде/.
„Хийтроу Оупън” бе последното състезание за самоковските спортисти за първата половина на годината.

Leave a Reply