Новини, Политика

Анна Тодорова – носител на наградата на „Институт Николай Добрев”

Анна Тодорова

Самоковката Анна Тодорова стана 13-ият носител на наградата на фондация “Институт Николай Добрев”. А. Тодорова е председател на младежкото обединение на БСП в Софийска област.
Както съобщихме в миналия брой, наградата на нашата съгражданка бе връчена на тържествата на Бузлуджа на 27 юли лично от Георги Първанов.
„Щастлив съм, че тази награда отива точно при Ани. Едва ли има човек, който да не е запознат с протестите на младите майки, организирани именно от нея. Благодарение на упорития труд на Ани и младите социалисти гласът на младите родители се чу и увеличенията на майчинските и помощите за първолаци са факт”, изтъкна Г. Първанов при връчването на отличието.
Г-жа Тодорова благодари за оказаната чест. „Тази награда не е само моя, тя е на всички млади хора, които отстояваха нашите искания и помогнаха тези промени да се случат”, допълни новата носителка на наградата.
След церемонията Георги Първанов и народният представител от Софийска област Кирил Добрев връчиха електронните карти на новопостъпили младежи в организацията на социалистите от областта.
От 2001 г. фондация „Институт Николай Добрев” отличава млади и перспективни политици за професионализъм, активна дейност, доблест и отговорност. Целта е да се подкрепи реализацията им. Сред носителите на отличието през годините са били личности с принос в националната и местната политика – народни представители, кметове, общински съветници, млади хора с активна гражданска позиция.
За първи път през 2010 г. наградата е колективна и е присъдена на членовете на Младежкото обединение в БСП. Последният носител на наградата пък е настоящият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.
Над 30 члена на младежкото обединение на социалистите от областта участваха в тържествата на Бузлуджа и изразиха подкрепа на кабинета Орешарски. Те бяха и сред най-активните в организираната среща-дискусия, особено по отношение на проблемите на младежката безработица.
Младежите от Софийска област носеха тениски с надпис „Да върнем БСП на социалистите”. Основното послание беше, че ръководството на партията не чува гласа на местните структури. Младите социалисти изразиха и несъгласие с назначаването на областен управител на Софийска област от квотата на ДПС.

Leave a Reply