Кухня, Новини, Образование

Антон Руменов – готвач № 1 в Гимназията по туризъм

Единадесетокласникът Антон Руменов спечели конкурса за най-добър готвач в Професионалната гимназия по туризъм. Конкурсът се състоя вчера, на 19 февруари. Девет ученици от 10 и 11 клас участваха във вкусната надпревара.
По регламент ентусиастите трябваше да сготвят предястие и основно ястие, като имаха на разположение един час. Тони грабна приза за готвач № 1 с вкусните си кулинарни изкушения – свинско бонфиле върху канапе от фламбирани круши и пилешко месо с риган и сирене ементал. За първото място той получи и подарък от организаторите. Всички участници пък заслужиха грамоти за доброто си представяне в конкурса.
В понеделник, на 23 февруари, предстои решаващ дуел между Антон Руменов и Александра Атанасова, който ще определи кой между двамата майстори на кулинарията ще представя гимназията на регионалното състезание на 13 март във Велинград. Александра също се понрави на журито със салата от авокадо и яйца и пилешко филе със спанак и моцарела.
Младите готвачи участваха в конкурса по собствено желание и изпълниха собствени рецепти. Произведенията на кулинарното изкуство бяха оценявани от преподавателката Елена Сердарева, Борислав Ников, главен готвач в ресторанта на хотел „Рила”, и Наталия Захариева, готвач в ресторанта на хотел „Самоков” в Боровец. Сред присъстващите бе и директорката на гимназията Теопия Цаловска.

Leave a Reply