Зимни спортове, Новини, Спорт

Антон Томов трети в Сърбия

Антон Томов

Младата самоковска надежда в ските Антон Томов завоюва трето място и бронзов медал на състезанието по ски алпийски дисциплини за деца /от 7 до 11 г./ за купа “Златибор” на 15 януари в едноименния сръбски зимен център.
Тони се справи отлично по идеално подготвената писта и заслужено се качи на почетната стълбичка. Самоковчето беше единственият състезател от България в надпреварата, в която участваха млади надежди от Сърбия и Черна гора.
В кариерата си до момента 11-годишният талант има две спечелени надпревари – за купите „Мачирски” и „Майерхофен”, сребро за купа „Петър Попангелов” и бронзово отличие за купа „Чамкория”.
Бащата на Тони – Антон старши, сподели за “Приятел”, че от този сезон синът му се подготвя под ръководството на Борислав Банков, бивш национален състезател. Благодарение на него и на лагерите в чужбина момчето за кратко време е израснало много.
Малкият Тони вече има покани за състезания в Сараево и Черна гора. Най-близкият турнир пък е в Банско, където талантът ще се бори за наградата „Най-добро дете”.
Тони е състезател на клуб “Рилски скиор” и от 3-годишен е на ски. Сам е убеден, че за да успееш в този спорт, трябва да си много упорит и амбициозен.

Leave a Reply