Други, Здраве, Новини, Спорт

„Аполон” се изяви в София

Всяка есен, вече 11 години, спортни клубове за здраве от цялата страна се срещат в София, за да покажат на младите, че духът им не е остарял.
Свои представители на последната среща в столицата изпратиха клубовете от Варна, Шумен, Горна Оряховица, Русе, Балчик, Свищов, Полски Тръмбеш, Дупница, Казанлък, Велинград и от различни райони на София. Както винаги, сред тях бяха и неостаряващите самоковски дами от клуб „Аполон” с ръководител Ваня Димитрачкова.
Срещата се състоя в „Арена Армеец” и премина под егидата на Министерството на младежта и спорта, асоциация „Спорт за всички” и Столична община. Домакин беше клуб „Здраве” от софийския ж. к. „Младост”.
„Стоп на старостта, живот в годините”, „Един за всички, всички за един” – подобни девизи обединяваха различните композиции на 18-те клуба.
Самоковските представители играха с бели гълъби на фона на песента „Детски спомен” на Кристина Димитрова и Орлин Горанов. Композицията им върна публиката към красивите спомени от детството, към игрите, лудориите и някогашната идилия.
Финалът на този красив празник сложи групата от столичния клуб „Люлин” с председател Нели Ковачка – голям радетел на спорта. Участниците получиха поздравителни адреси от министъра на здравеопазването Петър Москов, асоциацията за спорт и дълголетие с председател Цветан Минков, Националния съюз на пенсионерите /Надя Касабова/ и др.
Кметове на общини, подкрепящи активно местните спортни клубове, заслужиха почетни плакети. Всеки спортен клуб пък бе награден с грамота, плакет и тениски.

Димитрина Божилова

Leave a Reply