Новини, Туризъм

„Арена” получи наградата си за най-добър градски тризвезден хотел

Снимка: www.bhra-bg.org

Самоков заслужи на 27 ноември още едно отличие – новият общински хотел „Арена” бе награден като най-добър градски тризвезден хотел за 2013 г. от Българската хотелско-ресторантьорска асоциация. Красивата статуетка и грамота бяха връчени на пищна церемония в столичния хотел „Шератон” /”Балкан”/ в присъствието на министри, както и на хотелиери и ресторантьори от цялата страна.
Развълнувана от високото признание, управителката на хотел „Арена” Любослава Ярловска сподели на пресконференция в Самоков на 29 ноември: „Това е първата награда, която хотелът получава. Тя е престижна и я приемам като награда за града – нямаше как да я заслужим без съвместната работа с Общината, с колектива на спортната зала, без сериозната работа на целия ни екип. За пръв път се заговори, че в Самоков има хотел и той осигурява добри услуги, за което получихме благодарности и препоръки от партньори, сред които са федерациите по баскетбол, волейбол, борба, както и от различни туроператори.”
Г-жа Ярловска оцени и дейността на хотелския комплекс през изминалата година /известно е, че хотелът започна работа в края на 2012 г./ „Машината се смаза, тръгна бавно, но пътят е отъпкан”, изрази се образно управителката.
По думите й, Самоков е показал, че е добра дестинация за спортен, конферентен, културен и исторически туризъм, особено след откриването и на комплекса Цари мали град.
„Сега имаме 100 на сто покрие за студентския празник и за Нова година. Имаме и заявки за лагери през декември, за настаняване на състезатели през януари и февруари, защото предстои тук да се проведат и редица европейски и световни първенства”, заключи шефката на комплекса.
Кметът Владимир Георгиев изрази задоволство от получената награда и припомни, че е имало /както за всяко нещо/ мнения „за” и „против” Общината да поеме ръководството на хотела.
„Разбира се, това не е основна задача на Общината, но обстановката беше такава, че трябваше да се поеме работата и да се осигури препитание на 40 души, на 40 семейства. Резултатът е налице”, констатира градоначалникът. Той припомни, че Общината преди броени дни заслужи още една авторитетна национална награда – обявяването на Цари мали град за първенец в класацията „Чудесата на България”.
„Притесних се – Самоков за по-малко от месец получи две престижни награди. Това е отговорност… Но показахме, че Общината има свое място на туристическия пазар. Смятам, че всички наши хотелиери трябва да помислят и да се включат в различните конкурси на Българската хотелиерско-ресторантьорска асоциация, а и в разнообразна рекламна дейност, за да се говори и повече за развитието на туризма в общината”, допълни Георгиев.
Той обясни, че в края на годината ще бъде направена равносметка за приходите и разходите на хотела и тя ще стане достояние на местната общественост.
„На основата на тази равносметка ще коригираме цените, за да няма противопоставяне на останалите хотели в града ни. Трябва да се има предвид, че „Арена” осигурява за туристите и спортна зала, басейн, фитнес”, каза още кметът.
Той благодари за резултатната работа на екипа на хотела, на общинската администрация и на Общинския съвет и пожела на всички още по-ползотворна дейност в бъдеще.

Евгения Попова

Leave a Reply