“Арена Самоков” домакин на финалите на волейболната Суперлига

Модерната наша зала ще бъде домакин на финалните сблъсъци от волейболната Суперлига при мъжете. Решението е на Българската федерация по волейбол.
До финала стигнаха „Габрово” и „Марек Юнион Ивкони”. По регламент за титлата ще се спори до 2 победи от 3 мача, като двубоите са насрочени за 3, 5 и евентуално 7 април – сряда, петък и неделя. Всички срещи ще започват в 17,30 ч.
По предварителен план двубоите трябваше да се играят в София, но се оказа, че зала “Христо Ботев” е в ремонт за предстоящото домакинство на световната квалификация за младежи, на която съоръжението в Студентски град е домакин.
“При това положение разбирате, че в залата няма как да се провеждат спортни мероприятия”, заяви президентът на волейболната централа инж. Данчо Лазаров, като допълни, че другата възможна зала в столицата – “Универсиада”, също е заета и не може да бъде използвана.
“Арена Самоков” е просторна, събира много публика и най-важното – близо е до столицата. Смятаме, че тя е удачен вариант за финалните битки в Суперлигата”, завърши Лазаров.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*