Баскетбол, Новини, Спорт

“Арена Самоков” приема финалната четворка в Балканската лига

Самоковци спечелиха първото издание на престижната надпревара през 2009 година

БК “Рилски спортист” ще приеме за втори път финалната четворка в Балканската лига. Това стана ясно след специалната среща, която имаха двамата директори на турнира – изпълнителния Асен Христов и спортния Шай Щрикс.
Другият вариант за домакин на престижната надпревара бе КК “Куманово” от едноимения македонски град.
Самоков вече бе домакин на проявата през 2009 година, когато нашите момчета триумфираха на финала след успех над “Работнички Фершпед”.
Сред факторите за избора на ръководството на Балканската лига градът ни да приеме заключителната надпревара са: мотивацията на управата на “Рилски спортист”, ангажираността на общината да помага и занапред на баскетбола, добрата материална база, хилядите поддръжници на атрактивния и динамичен спорт.
Турнирът ще се проведе между 19 и 21 април в “Арена Самоков”, а освен “Рилски спортист” участие в проявата ще вземат “Левски”, настоящият шампион “Галил Гилбоа” /Израел/ и КК “Куманово” /Македония/.
В неделя пък, на 7 април, тимът ни приема “Черно море” в среща от 23-ия кръг на Националната баскетболна лига. Водещият световен букмейкър Sportingbet определя “Рилски” за абсолютен фаворит за спечелване на срещата.

Leave a Reply