Крими, Новини

Арестуваха извършители на кражби от домове

Криминалисти от Областната дирекция на МВР и РУП-Самоков неутрализираха престъпна група, извършавала кражби от домове в Софийска област и в столицата.
Групата била наблюдавана близо два месеца. Участниците в нея разбивали частни домове, магазини за хранителни стоки и офиси на фирми главно в нашия град и София. Задигани били предимно пари, златни и сребърни накити, цигари.
Броени часове след поредната кражба – в Кокаляне на 29 май, били задържани петима участници в групата, включително една жена.
Претърсени били и домовете им. В жилището на 28-годишния Ю. К., с прякор Балич, полицаите се натъкнали на огромна колекция от крадени вещи – златни и сребърни бижута, над десет мобилни апарата, часовници, парфюми, лаптоп, компютър, монитор, велосипед, черна и бяла техника, портмоне с 210 долара и 20 евро, фотоапарат, сонарни устройства.
Намерени били и две черни маски с прорези за очите, два чифта вълнени ръкавици и четири сака.
Ю. К. /Балич/ е регистриран за кражби и шофиране след употреба на алкохол и е осъждан.
Задържан бил и Д. К. /26 г./ от София, който набелязвал обектите за набези и подпомагал съучастниците си. Той също е криминално проявен и регистриран за даване на подкуп.
Задържани са и В. И. /39 г./, регистриран за кражби, грабеж, противозаконно отнемане на автомобил, измама и шофиране след употреба на алкохол, С. В. /38 г./, регистриран за кражба, и 26-годишната Д. Х.
При разследването станало ясно, че групата складирала откраднатите вещи в дома на Балич. Той, заедно с брат си С. К. /Шаката/, регистриран за грабеж и кражби, осигурявали купувачи.
Сега се издирват останалите двама участници в групата.

Leave a Reply