Артър Едуърдс напусна „Рилски спортист” след само 15 мача с екипа на тима

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

„Рилски спортист” се раздели с трети чужденец от началото на сезона. Става дума за крилото Артър Едуърдс, чийто договор бе прекратен по взаимно съгласие. 26-годишният американец дойде с големи надежди и успя да помогне на тима да влезе в груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа. Янкито изигра най-силния си мач именно в реванша с финландския „Катая”. Тогава Едуърдс отбеляза 24 т. и помогна на тима да се класира за следващата фаза на надпреварата. Впоследствие обаче той така и не успя да покаже постоянство в играта си и логично се стигна до раздялата му с клуба. 198-сантиметровият състезател изигра общо 15 мача с екипа на „Рилски спортист”, в които записа средно по 9 точки.
Очаква се сега треньорът Людмил Хаджисотиров да залага повече на младежкия национал Мирослав Васов, който показва израстване във всеки следващ двубой.
Припомняме, че преди Едуърдс „Рилски” освободи сенегалският център Усман Баро, а Дерек Райт се контузи и се прибра в САЩ, като все още не е ясно дали гардът отново ще може да играе баскетбол.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*