Новини, Спорт, Футбол

Асен Чалъков вече е по-добре, чака го операция

Асен Чалъков

Самоковският футболист Асен Чалъков, припаднал по време на крос на ст. “Искър” на 15 септември, излезе в началото на тази седмица от медицинската кома, в която бе поставен, и вече се чувства по-добре.
Чалъков обаче със сигурност ще бъде подложен на хирургическа интервенция във Военната болница в София. В момента до него са най-близките му хора, които му вдъхват кураж.
След инцидента в събота 29-годишният играч на “Ботев” /Враца/ бе приет по спешност в “Пирогов”, където специалисти овладяха състоянието му и направиха необходимите изследвания.
Родителите на Асен продължават да са сериозно притеснени за здравето на своя син, независимо, че е под постоянно лекарско наблюдение. „Щастливи сме, че Асен излезе от комата. Положиха се големи усилия за това. Благодарим на лекарите и на момчетата от „Рилски спортист”, които реагираха на момента”, сподели бащата на халфа Данчо Чалъков, сам бивш футболист, известен и като дългогодишен треньор и спортен деятел.
Майката Снежана е възмутена от ръководните фактори във врачанския клуб, които не са взели под внимание здравословните проблеми на сина й.
„Вече два месеца той има симптоми на заболяване. Болничният лист беше представен в клуба, но от там казаха, че Асен симулира. Това изобщо не е истина. В България има много момчета като него, които душата си дават за футбола. Той се отдаде на „Ботев”, а виждате какво внимание получава. Как биха се почувствали във Враца, ако това се бе случило е тяхно дете? Нека се поставят на наше място. Те буквално се подиграха с него”, категорични са родителите на футболиста.
х х х
Междувременно мачът на „Рилски спортист” в Долна Диканя с местния „Витоша” от поредния кръг на първенството в Югозападната „В” група, предвиден за 16 септември, бе отложен.
Футболистите на „Рилски” преживяват тежко случилото се с Асен, но продължават по план тренировъчния процес. Тимът ни гостува тази неделя, на 23 септември, на „Велбъжд” /Кн/ в опит да стигне до първия си успех извън Самоков. В момента възпитаниците на Петър Аджов заемат 13-ата позиция във временното класиране с актив от 4 точки.

Leave a Reply