Новини, Шарен свят

Асфалтират главната улица в борсата

Централната улица в базата на бившето ОТП /Общинско търговско предприятие/ – преименувано по-късно на фирма „Дехо”, а сега търговска борса, ще бъде асфалтирана, заявиха на 30 юли от Общината. Улицата е общинска собственост и за полагането на асфалта там и на бордюри и за оформянето на подходи към страничните улици от местната хазна ще бъдат изразходвани 100 хил. лв.
От общинската администрация са предложили на ръководствата на всички 20 фирми – собственици на обекти в базата, да участват в цялостно асфалтиране на всички улици в района с паричен дял според големина на съответните обекти. На организираната по инициатива на кмета Владимир Георгиев среща по този повод обаче са се отзовали само четирима представители на фирми и един наемател, като единствено от една фирма са подкрепили идеята за съвместно финансиране.
Така е изпусната възможността да се направи основен ремонт на улиците в района на по-изгодни цени, коментират от общинската администрация. Според кметството били са необходими само още общо към 30 хил. лв. /събрани от всички собственици/, за да се благоустроят всички странични улици в борсата.
Междувременно вече се работи на главната улица в базата, като старият напукан и обезформен асфалт се изрива и извозва. Предстои улицата да бъде чакълирана, а след това да се положи и новият асфалт.
Ремонти в търговската база не са правени според запознати повече от 10 години и улиците там са дупка до дупка. Почти всички имоти в базата са частна собственост, единствено централната улица е общинска.

Leave a Reply