Асфалтираха улица “Преспа” от “Самел-90” до началото на “Самоково”

Приключи ремонтът и асфалтирането на ул. “Преспа” /включително и тротоарите/ в участъка между ул. “Вардар” /началото на кв. “Самоково”/ и фирма “Самел 90”, информираха в понеделник, на 12 октомври, от пресслужбата на Общината.
В този участък е ремонтиран водопроводът и е изграден канал, като работата е финансирана от Община Самоков. Предвижда се да се изгради и осветление по протежение на цялата улица.
Ремонтът на тротоарите и настилката е извършен по спечелен от Община Самоков проект, финансиран от Оперативна програма “Развитие на селските райони”.
Както се знае, на останалата част от «Преспа» – главната улица на кв. «Самоково», бе подменен централният водопровод със средства на Общината. През последните дни започна и работа по проекта, финансиран по европейската програма, за ремонт на тротоарите на улицата от кръстовището при болницата. Работата ще продължи до ул. “Вардар” /северно от бившата фабрика “Самоковска комуна”/. В тази част, както поясниха от общинската администрация, тротоарите ще бъдат с плочки и павета.
Очаква се до края на октомври цялата дейност по проекта за ремонт на настилката и тротоарите да приключи. След това на улицата ще бъде поставена и необходимата маркировка.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*