Баскетбол, Новини, Спорт

Ас на “Рилски” с първа тренировка в националния

Станислав Ваклинов. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

207-сантиметровият исполин на “Рилски спортист” Станислав Ваклинов проведе първото си занимание с националния отбор в понеделник вечерта. Юношата на клуба е сред повиканите 15 играчи /между които бившите състезатели на “Рилски” Асен Великов и Христо Захариев/, на които селекционерът Георги Младенов гласува доверие за започващите на 10 юли евроквалификации.
Ваклинов е един от тримата центрове в състава, другите са Николай Върбанов от “Левски” и Костадин Маршавелски от “Ямбол”.
Станислав взе участие в 32 официални срещи на тима си през сезона, в голяма част от които не започваше в стартовия състав. В щаба на националите обаче са на мнение, че гигантът има качества да помогне на отбора в решителните сблъсъци с Израел, Черна гора и Холандия.
“Трикольорите” имат своите шансове да бъдат част от шампионата на Стария континент, тъй като освен първенците на групите напред продължават и шестте най-добри втори селекции от общо седем квалификационни потока.
Преди заниманието стана ясно, че всички родни баскетболисти са здрави, на по-късен етап към тима ще се включи и правещият фурор при младежите Александър Везенков-младши.

Leave a Reply