Други, Новини, Спорт, Футбол

Атанас Петров с успехи и във футбола и плуването

Малкият скиор Атанас Петров, който през зимата направи фурор по италианските ски писти, през тази пролет се прояви силно и във футбола. В Дюселдорф /Германия/ неговият отбор – детският тим на „Локомотив”-Пд, като единствен представител на България, участва в турнир заедно със 180 състава от цял свят. Наско е бил един от най-добрите защитници на турнира. „Локо” завърши втори в своята група само заради по-лоша голова разлика от първенеца – децата на английския гранд „Челси”. Съставът на Атанас е победител връстници от Сеул /Корея/ със 7:1 и 3:0, два германски отбора с по 1:0 и датския „Хелереп” с 2:0, завършил е 1:1 с „Челси” и е загубил само от „Байерн” /Мюнхен/ с 0:3.
В началото на юни Наско участва във футболен турнир и в Пловдив, а се пусна и в състезания по плуване, като завоюва в басейна два златни медала.
През последните дни Атанас се е явил и на изпити като частен ученик, получил е отлични оценки по всички предмети и е излязъл начело по успех сред третокласниците в училището си, като е удивил със знанията си учителите от независимата комисия. В момента синът на известна самоковска сноубордистка от близкото минало Мария Димова изучава усилено италиански и английски.

Leave a Reply