Атанас Терзийски стана републикански шампион по борба, Сабо Стайков – трети

Два медала спечелиха представителите на клуб „Рилски спортист” по време на държавното първенство по борба (класически стил) за юноши и девойки, състояло се на 13 март в Бургас.
Атанас Терзийски стана републикански шампион в категория до 82 кг. Нашето момче се справи на финала със съпротивата на Юлиян Андреев от „Плевен” и напомни, че не случайно е достигал четвъртфинал на европейско първенство. Петото място в потока пък зае Димитриос Цомбанудис.
Още един възпитаник на самоковската школа по борба стъпи на подиума. Това бе Сабо Стайков, който се окичи с бронзов медал от схватките при 97-килограмовите състезатели. Пети тук стана Георги Морунов.
Също на пето място се класира Ангел Чолев (130 кг), докато съотборниците му Радослав Клашнов (60 кг) и Даниел Костадинов (77 кг) заеха съответно 10-о и 11-о място в своите категории.
Двете представителки на „Рилски” при дамите също бяха близо до място на подиума. В крайна сметка Даяна Радева стана четвърта в категория до 62 кг, а Стели Лечова зае шестото място при 55-килограмовите състезателки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*