Атлетика, Баскетбол, Новини, Спорт

Атлетите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и СУ „Отец Паисий” се класираха за финалите на Ученическите игри

Георги Ганджулов

Голям фурор сътвориха самоковските атлети в зоналния кръг на Ученическите игри по лека атлетика, състоял се на 26 април в Долна баня. И двата ни отбора – при момчетата и момичетата от 5 до 7 клас, спечелиха своите групи и правото да се състезават във финалния етап на игрите в началото на юни в Сливен.
Изабел Крамарска отново поведе отбора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” по пътя на успеха с три златни медала – в скоковете на дължина /5.26 м/ и на височина /150 см/, както и в бягането на 400 метра. Мария Околска зае второ място в бягането на 100 метра, а със сребърни отличия могат да се похвалят и Джована Ангелкова в скока на височина /130 см/, и Любослава Лазарова в скока на дължина /4.14 м/. Ангелкова и Лазарова бяха по веднъж и на трето място съответно в тласкането на гюле и в бягането на 400 метра. Училищната щафета на 4х100 метра в състав Ангелкова, Околска, Виктория Ляпова и Ивана Вълчева пък даде второ време. Ръководител на отбора бе Виолета Гамалова.
Момчетата от 5 до 7 клас от СУ „Отец Паисий” също защитиха авторитета на училището и града си. Те триумфираха в своята група с дейното участие на Георги Ганджулов. Той спечели три категории – бяганията на 100 и 400 метра, както и скока на дължина. Борислав Борисов също имаше основен принос с две първи места – в тласкането на гюле и в скока на височина. Боян Бонев се класира веднага след него във високия скок, а Александър Шаренкапов бе втори на 800 метра. Също на второ място завърши щафетата на тима в състав: Бисер Мирчев, Борислав Борисов, Георги Георгиев и Румен Бранков.
Още една радостна вест за СУ „Отец Паисий” дойде от Благоевград, където баскетболният състав на училището при момичетата от 5 до 7 клас също спечели зоналния кръг на Ученическите игри и се класира за финалите в Сливен.
Ръководител на отборите от СУ „Отец Паисий” бе Ивана Матина.

Делян Василев

Leave a Reply