Атлетките на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” се класираха за финалите на Ученическите игри

Отборът на момичетата от 6 и 7 клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” спечели зоналния етап на Ученическите игри по лека атлетика и се класира за републиканските финали, които ще се състоят в началото на юни в Сливен.
Зоналният кръг, в който участваха училищата-победители от Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска област, се състоя на 18 април в обновената спортна база в Долна баня.
Любомира Лазарова и Мария Околска се класираха на първо и второ място в скока на дължина, а на висок скок заеха съответно втора и трета позиция. Лазарова добави второ място и от бягането на 400 метра, където трета бе Деница Манолова. Още по-добре Деница се представи в тласкането на гюле, където окупира първата позиция. Също на първо място се класира щафетата на училището в състав Венеса Кроснева, Таня Георгиева, Виктория Ляпова и Деница Манолова.
Ръководителите на тима Виолета Гамалова и Андрей Янчев са убедени, че момичетата могат да се представят още по-добре на републиканските фестивали в сравнение с миналата година, когато заеха призовото четвърто място, и изразиха надежда, че сега ще се класират дори още по-напред.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*