Баскетбол, Новини, Спорт

Аце Тодоров се завърна в Ботевград

Бившият наставник на БК “Рилски спортист” Александър Тодоров се завърна начело на “Балкан”. Ръководството на клуба от Ботевград се е разбрало с македонския специалист, който отново ще поеме тима. Другият вариант за треньор на “зелените” бе националният селекционер Георги Младенов.
Тодоров се раздели с “Балкан” в края на миналия сезон и реши да продължи кариерата си в румънския елитен “Ровинари”, но неочаквано възникнали разногласия с ръководството на клуба го накараха да разтрогне договора си буквално броени часове след подписването му.
През миналия сезон Аце изведе ботевградчани до бронз в Балканската лига, до полуфинал за Купата на България и до четвъртото място в Националната баскетболна лига.
В Ботевград по традиция ще стягат здрава селекция за новия сезон. На този етап 41-годишният Тодоров може да разчита на седем баскетболисти от миналогодишния състав – капитанът Павел Маринов, Станимир Маринов, Мартин Маринов, Велислав Гълъбов, Тенчо Тенчев, Радослав Кочев и Ростислав Тончев. Договор се очаква да подпише и сърбинът Педжа Стаменкович.

Leave a Reply