Аце Тодоров с показно пред студенти в Скопие

Бившият старши треньор на баскетболния “Рилски спортист” и настоящ наставник на румънския гранд “Динамо” /Букурещ/ Александър Тодоров изнесе открита тренировка пред студенти в Спортната академия в Скопие. Специалистът демонстрира различни тактики и упражнения, с което впечатли всички в препълнената зала.
На заниманието присъства и бившата треньорка в ЦСКА и легенда на националния отбор на бивша Югославия Стойна Вангеловска, която също остана очарована от видяното.
Според директора на академията Деян Йовановски практиката най-добрите местни треньори да предават своя опит в баскетбола ще продължи и в бъдеще.
Тодоров и неговият “Динамо” приключиха участието си в плейофите на Румъния на 1/4-финалите. Тимът от Букурещ загуби градското дерби със “Стяуа” след една победа и три загуби.
Под ръководството на 43-годишния Аце Тодоров “Рилски” записа едни от най-големите си успехи през новия век. Самоковци спечелиха първото издание на Балканската лига през сезон 2008/2009, а впоследствие завоюваха и сребърните медали в турнира за националната купа.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*