Бабинден честваха в болницата

С вълнуващо тържество бе честван Денят на родилната помощ в акушеро-гинекологичното отделение на „МБАЛ-Самоков” на самата дата – 21 януари. Сред медиците и служителите от отделението бяха и бивши техни колеги. Събитието уважиха и председателката на Общинския съвет Силвия Стойчева, зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов, медицински специалисти от други отделения, представители на администрацията.
Емоционално начало на тържеството постави д-р Снежана Троева със стихове и прочувствени думи за празника от древността Бабинден и за съвременното му определяне като Ден на родилната помощ.
Началникът на отделението д-р Пламен Спасов приветства колектива с празника и направи кратка равносметка на изминалата година: с професионалната компетентна помощ на персонала на отделението на бял свят са дошли 317 бебета, 76 от които по оперативен път. Д-р Спасов благодари на лекарите, акушерките и санитарките за всеотдайната им работа.
Израз на признание бе и словото на управителя на „МБАЛ-Самоков” д-р Светла Скелина, която изтъкна значението на самоотвержения труд на медицинските работници в отделението, превърнали професионализма в призвание.
В приветствие от името на общинското ръководство зам.-кметът Васил Сайменов даде израз на благодарността на обществото за всеотдайния труд на медицинските работници. Отправени бяха и пожелания за здраве, щастие и нови професионални успехи.
Главната медицинска сестра Ангелина Гаврилова прочете поздравителния адрес на д-р Красимира Ковачка, в който наред с поздравленията за празника народната представителка отправя и сърдечни пожелания към колектива на отделението.
Вълнуващ момент бе ритуалът миене на ръце. Младата майка Велислава Илиева поля на всички работещи лекари, акушерки и санитарки в отделението и ги дари с кърпи. Разбира се, и много, много цветя препълниха златните им ръце.
Тържеството завърши със стилен коктейл.

Евгения Попова

Младата майка Велислава Илиева и д-р Антоанета Кънчева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*