Култура, Новини, Снимки

Балерини, пианисти, акордеонисти и китаристи сътвориха коледна магия в читалището /СНИМКИ/

В истински празник се превърна коледният концерт на танцовите и музикалните формации към читалище-паметник „Отец Паисий” на 19 декември.
През първата част изпълнилите салона зрители се насладиха на спектакъла на школата по танцово изкуство с ръководител Ралица Стоянова. С помощта и на Миролюба Ташова на сцената се появиха малки снежанки, внесли с нежните си изпълнения коледно настроение. Финес придаде и танцът на малките вълшебници с магически пръчки. Умиление предизвикаха пременените като ангелчета балеринки, показали най-доброто от себе си на фона на песента „Тиха нощ, свята нощ”. У всички участниците в различните формации на школата се усещаха завидна гъвкавост и усет към ритъма.
Романтичната атмосфера още повече изпълни залата с изпълненията на младите пианисти Божидара Пашова, Гергана Василева, Мариета Димитрова и Надя Крумова. Ръководител на школата е Борис Георгиев.
С още един вариант на „Тиха нощ”, както и с други мелодии се изявиха китаристите Денис Сотиров и Радослав Даганов с ръководител Георги Лазаров.
Сърцата на присъстващите пък разиграха акордеонистите от школата на Георги Машов. Кристиян Трифонов и Николай Йорданов дадоха тон със самостоятелни изпълнения на валс и „Джингъл белс”. Няколко дуета също зарадваха публиката. Отлично впечатление направи сработката при свиренето на голямата група – секстет в състав Адриян Чучуков, Георги и Радослав Даганови, Димитър Рогачев, Иво Иванов и Николай Петров.
С атрактивни съвременни танци изпъкнаха порасналите момичета от школата по танцово изкуство – Габриела Гребенчарска, Елена Несторова, Ивана Божичкова, Йоана Жаркова и Християна Чупетловска.
Вълнуваща, особено за най-малките, бе появата на самия Дядо Коледа. Добрият старец и Снежанка поздравиха участниците в концерта и ги дариха с вкусни подаръци.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1928335763863030

Leave a Reply