Новини, Спорт, Футбол

„Балкан” /Ботевград/ приближи „Рилски” до опасната зона след шокираща победа в Самоков

Снимка: www.botevgrad.com, архив

Изключително неприятна загуба в борбата за оцеляване в Югозападната Трета лига допусна „Рилски спортист”. Самоковци загубиха изненадващо с 0:1 домакинството си на „Балкан” /Ботевград/ на 28 април и вече се намират на само 5 т. от зоната на сигурните изпадащи и на 3 пункта от 16-ото място, което, в зависимост от развитието в дъното на Втора лига и кои отбори ще изпаднат от нея, може да е спасително, но може и да не е.
Нашите момчета показаха желание за победа, но явно липсата на класа в завършващата фаза на атаките им попречи да материализират териториалното си превъзходство. Изгодни ситуации за гол пропуснаха нападателят Костадин Аджов и халфовете Виктор Младенов и Кристиян Кръстев.
И както често става във футбола, когато един отбор има възможности да открие резултата, но не успее да го направи, той бива наказан. Така стана и в двубоя на ст. „Искър” и то по един особено нелеп начин. Защитникът Иван Иванов се опита да попречи на изпълнението на пряк свободен удар от страна на гостите. Той отскочи като част от стената на домакините, но след като топката се отклони от главата му, промени траекторията си, изненада вратаря Марио Райчев и влетя в пазената от него врата. „Оранжевите” така и не успяха да се съвземат от шокиращото развитие на срещата и не успяха да отвърнат на удара.
В следващия кръг нашите имат наглед непосилната задача да се противопоставят на втория в класирането „Хебър” при гостуването в Пазарджик на 2 май, сряда, от 18 ч.

Делян Василев

Leave a Reply