Баскетбол, Новини, Спорт

Барчовски: Не бяхме убедителни през сезона, ще привлечем нови играчи

Росен Барчовски

Старши треньорът на БК “Рилски спортист” Росен Барчовски:
Не бяхме убедителни през сезона, ще привлечем нови играчи

Наставникът на представителния мъжки баскетболен отбор на „Рилски спортист” Росен Барчовски направи кратка равносметка на приключилия сезон. Според мнозина годината не бе особено успешна за самоковци – те останаха пети в Националната баскетболна лига, отпаднаха още на четвъртфиналите в турнира за Купата и не можаха да стигнат полуфиналите в Балканската лига.

– Г-н Барчовски, как оценявате представянето на тима?
– Сезонът като класиране не бе успешен. Изключение прави само играта на момчетата в Балканската лига. Там се справихме добре – излязохме от групите и стигнахме до плейофите.
В първенството и за купата резултатите не отговаряха на амбициите на клуба. Проблемът е, че имаше разминаване в играта ни през целия сезон – изиграхме няколко наистина хубави мача, взехме стойностни победи, но от друга страна в решителните двубои се провалихме. Като пример давам срещата за Купата срещу „Черно море” в Самоков, мачът в Плевен срещу „Спартак” и плейофната серия срещу варненци.
– Какви са причините за това?
– Търсил съм много причини и смятам, че са комплексни – от всичко по малко. Основната е характерът, който се проявява, когато играеш важни мачове. Казвал съм го и преди – има играчи, които на тренировка са изключително силни, а на мачове не поддържат същото ниво. Има и състезатели, които блестят в решителните моменти, те са най-ценните. Естествено съм направил анализ и на моите грешки, и на тези на играчите.
– Има ли вече някаква яснота около състава за следващия сезон?
– Имаме само шестима играчи с договори към момента. От чужденците пък само Бранко Миркович има контракт с клуба – за още една година. Имаме стратегия с ръководството и работим по нея. Водим преговори с няколко състезатели, но засега все още няма нищо конкретно. Когато има повече яснота, ще коментираме.
– Кои играчи ви направиха най-силно впечатление през последната година?
– Не искам да назовавам само едно име и затова ще спомена няколко. Прогрес има при Божидар Аврамов, Мартин Дурчев, Христо Захариев, Тихомир Желев, Николай Колев, Станимир Маринов. Това са момчета, които израснаха много през изминалата година.

От сайта bgbasket.сom

Leave a Reply