Баскетбол, Новини, Спорт

Барчовски разкри причината за загубата от „Балкан”

Разочарование бе изписано на лицето на Росен Барчовски след злополучната загуба на „Рилски спортист” от „Балкан” /60:70/ в дербито на 10-ия кръг на Националната баскетболна лига. Специалистът, под чието ръководство „Рилски” ще зимува на призовото 3-о място, отправи критики към нападението, реализирало смущаващите 60 точки.
„Искаше ни се на всички да завършим годината с победа, защото бе важно и за класирането, и за самочувствието ни. Но реалността е такава, Ботевград заслужено ни победи. Имам доста упреци към поводението на отбора в атакуващ план. Проблемът дойде от третата част, когато и в защита играхме слабо, а и позволихме на съперника да вкара 23 точки”, започна Барчовски и продължи: „В началото бяхме и страшно пренавити, имаше огромна мотивация, трябваше да намерим баланса между мотивацията и спокойствието. Опитах се да вдъхна спокойствие и самочувствие на момчетата на полувремето и като цяло по време на мача, но не се получи. А и „Балкан” игра доста правилно в защита, бяха ни разузнали добре”, откровен бе бившият държавен селекционер.
Успехът на тима от Ботевград бе изненадващ и за букмейкъра Sportingbet, който бе дал по-нисък коефициент за победа на самоковските състезатели.
След пауза от 4 дни баскетболистите на „Рилски спортист” започват от днес сутринта подготовка за дербито с „Левски” /на 6 януари/. Нашите все пак ще получат нов 48-часов отдих – на 31 декември и 1 януари, за да могат играчите да се видят със семействата и приятелите си за Нова година.

Leave a Reply