Баскетбол, Новини, Спорт

Барчовски: Трябва да запазим гръбнака на отбора

Съставът и цялостната концепция на БК “Рилски спортист” ще се решава на по-късен етап. Това призна наставникът на бронзовите медалисти в турнира за Купата на България Росен Барчовски.
“По принцип и аз, както много от нашите фенове, не съм привърженик на идеята да привличаме чужденци, но такива са фактите към момента. Изискванията на голяма част от родните играчи са много големи и няма как да бъдат удовлетворени. Ще се постарая все пак занапред да доведем няколко български момчета. Те трябва да играят с дух и да разберат, че парите не са най-важното нещо”, сподели Барчовски.
Той добави, че сегашният състав трябва да бъде съхранен. “Разбира се, могат да се направят някакви корекции, но лошото при нас е, че се явяваме нещо като трамплин – вземаме играчи, които никой не брои и не ги харесва, след това всички страшно ги харесват, започват да ги искат от другите български отбори, което е крайно некоректно”, недоволен бе специалистът.
През настоящата кампания, в която “Р. спортист” спечели бронзовите медали в надпреварата за Купата на България, зае 6-о място в Националната баскетболна лига и дебютира в турнира “Еврочалъндж”, Росен Барчовски разчиташе на внушителен брой чужденци, всички американци. Най-добре от тях се представиха Шон Барнет и Джъстин Грей, които с играта си показаха, че могат да дърпат отбора напред. Техните договори обаче изтекоха и е въпрос на преговори дали ще останат в “Рилски” и през новия сезон.

Leave a Reply