Други, Новини, Спорт, Шарен свят

Басейн “Арена” се радва на все по-голям интерес

Закритият плувен басейн в новия хотел “Арена” /до зала “Самоков”/ през тези ваканционни вече дни се радва на все по-голям интерес. Повечето посетители са деца и младежи.
Спасителят Георги Боруджиев поясни, че ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” водят тук по спечелена програма начално обучение по плуване. Обособени са две ученически групи. Децата до 10 години са започнали курса безплатно още на 3 юни. “От общо 30 малчугани 24 вече плуват добре, а останалите 6 също ще се научат до края на курса – 4 юли”, категоричен бе Г. Боруджиев. Самият той е морско чедо, от Ахтопол, но отдавна е самоковски зет.
Басейнът /влиза се от служебния вход на залата/ е отворен за всички желаещи от 8 до 20 ч., а в събота и неделя – от 9 до 19 ч. Цената за възрастни е 4 лв. за час, а за ученици и пенсионери – 3 лв. Децата от 7 до 12 години ползват басейна срещу 2 лв.,а по-малките – безплатно.
Има възможност да се спести някой лев при сформиране на група от над 5 деца. Тогава билетът за едно дете излиза по 1,50 лв.
Друга възможност за икономии при редовни посещения са месечните карти. Те струват 40 лв., а за ученици и пенсионери – по 25 лв.
Водата е идеална – 28 градуса. Има мъжка и женска съблекалня. Джапанките и шапките са задължителни. Полагат се грижи за хигиената и всеки, който е дошъл да види басейна, може да го направи само като обуе калцуни върху обувките си.
От понеделник, 18 юни, тук започнаха нови курсове по плуване с учител Венцислав Цупарски. Курсовете ще се провеждат в понеделник, сряда и петък от 16 до 20 ч. Цената за 6 посещения – вход и обучение, е 30 лв. /5 лв. на час/. Възможно е и индивидуално обучение.
Междувременно до 30 юни продължават записванията за комбинирани тренировки по футбол и плуване за ученици от 2 до 6 клас. Заниманията ще се провеждат на ст. “Искър”, в басейн “Арена” и в Белчин бани.

Яна Василева

Leave a Reply