Баскетболистите гостуваха с Купата на България в НУ „Станислав Доспевски”

С възгласи „Рилски, Рилски”, изпълнения на гайди и на „Мила родино” учениците от НУ „Станислав Доспевски” посрещнаха своите баскетболни любимци от състава на „Рилски спортист” на 21 март. На гости тук дойдоха всички състезатели от мъжкия състав, треньорите Людмил Хаджисотиров и Любомир Киров, изпълнителният директор Борислав Чилингиров, физиотерапевтите. Така от клуба показаха, че всички са единни и защитиха тезата, че обединението прави силата, което важи особено силно за отборен спорт като баскетбола.
„Както е пълна питата, така да е пълен животът ви с хубави моменти; както е сладък медът в нея, така да ви се услаждат постиженията; както се лепят пчелите по меда, така да се лепят по вас успехите”, пожела директорката Камелия Асенова и всички баскетболисти си отчупиха от бухналата пита.
Водещата Катя Янакиева изтъкна, че „Рилски” спечели Купата навръх националния празник 3 март. Подчертана бе и ролята за постиженията на клуба и за последователната работа на дългогодишния президент инж. Петър Георгиев. Не без гордост бе изтъкнато, че „Рилски спортист” е единственият български тим сред най-добрите 100 в Европа в престижната класация на Международната баскетболна федерация.
„Върнахте ни назад в годините, когато сме били на ваша възраст и сме имали своите баскетболни идоли. Занимавайте се със спорт, защото той дава много”, обърна се към множеството капитанът Йордан Бозов.
„Надявам се след тази наша среща да заобичате още повече баскетбола”, възкликна пък треньорът Хаджисотиров. На любезните домакини като подарък бяха връчени баскетболни мрежички за кошове с пожелание учениците да провират многократно оранжевата топка през тях.
След официалната част въодушевените деца наобиколиха гостите и дълго време получаваха автографи и се снимаха с тях. Някои се сдобиха с подписи на своите любимци направо върху ръцете си. Напет малък знаменосец с родния трибагреник, заедно с красиви асистентки, също украсиха тържеството.
Празникът продължи в украсения физкултурен салон с народни хора, разговори и снимки. Участниците в срещата се щракнаха и за спомен на фона на училището. Накрая малчугани и учители се обединиха в желанието си да подкрепят баскетболистите във всеки домакински двубой.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*