Баскетбол, Новини, Спорт

Баскетболистите започват подготовка на 8 август

По-рано от обикновено ще започне лятната си подготовка БК “Рилски спортист”. По традиция първият лагер на самоковци през последните години бе в края на август, сега за първи път от много време насам сборът е изтеглен с двайсетина дни по-рано.
Йордан Бозов и съотборниците му ще проведат първото си занимание още в понеделник /8 август/, а основната причина за това е участието на отбора в новоучредената баскетболна Шампионска лига. Първият сблъсък с “Цмоки” /Минск/ е на 27 септември, а дотогава съставът трябва да бъде обигран.
На този етап тимът ни разполага със седем състезатели – Адриян Секулов, Любомир Киров, Златин Георгиев, Дарин Иванов, Йордан Бозов, Георги Бързаков и новото попълнение Ненад Делич. Николай Стоянов пък е с националния отбор и ще се присъедини по-късно към отбора.
Очакванията са в близките дни ръководството да обяви още няколко класни попълнения. Успоредно с това спортният директор Росен Барчовски и изпълнителният шеф Борислав Чилингиров продължават да уточняват пълната програма на подготовката и съперниците за предстоящите контроли.

Leave a Reply