Баскетболистите започнаха подготовка

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

БК „Рилски спортист“ стартира подготовката си за новия сезон. Под ръководството на старши треньора Людмил Хаджисотиров-Удо и неговия помощник Любомир Киров първоначално тренират само българските състезатели от състава, включително новите попълнения – Алекс Симеонов, Павлин Иванов, Деян Карамфилов, Николай Георгиев.
Очаква се в близките дни към тях да се присъединят и чужденците. Причина за това забавяне, естествено, е световната пандемия.
Според наставника Хаджисотиров благодарение на сериозния спонсор на тима е осигурена добра селекция и условия за подготовка. През новия сезон капитан на отбора ще бъде опитният Златин Георгиев-Голди, който има вече доста сезони зад гърба си като играч на „Рилски“ и може и трябва да се нагърби с ролята на лидер. Много важно е, по думите на треньора    , от всички състезатели да се сформира един здрав, сплотен колектив, способен да се представи успешно във вътрешното първенство, както и в турнира „ФИБА къп“. Междувременно стана ясно, че до началото на новия сезон ще се изиграят най-малко шест контролни срещи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*