Баскетбол, Други, Новини, Спорт

Баскетболистите и Евгени Генчев – отбор и спортист на годината

Представителният мъжки баскетболен отбор на „Рилски спортист” бе утвърден от Общинския съвет за отбор на годината. Съставът с треньор Росен Барчовски се класира на трето място и взе бронзовите медали в Националната баскетболна лига, в Балканската лига и в надпреварата за Купата на България.
Евгени Атанасов Генчев пък е европейски шампион по борба класически стил за кадети в категория до 100 кг.
При честването на празника на Самоков през август баскетболистите ще бъдат наградени с 2000 лв., а Евгени ще получи премия от 1000 лв.
Интервю с младия борец под надслов „Не обичам да бягам от предизвикателствата…” Приятел” помести в бр. 50 от 28 юни т. г.
Решението си местният парламент взе след допитване до спортните клубове и предварително обсъждане в Постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт.
Съветникът Антон Томов изрази мнение, че спортист на годината би трябвало да е скачачът Владимир Зографски, но мнозинството гласува за Генчев.
Поставен бе въпросът за избиране и на треньор на годината. Стана ясно обаче, че това би могло да стане едва след промяна на съответния статут.

Евгени Генчев

Leave a Reply