Баскетболистите на „Рилски спортист” тръгнаха с победа в контролите

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Успешно начало на предсезонните проверки записа „Рилски спортист” при гостуването си на „Академик” в Правец на 4 септември. Самоковци спечелиха с 88:80, като двата тима сътвориха интересен мач за зрителите. Гостите започнаха по-силно и през втората част вече водеха с 16 точки. Това не смути младите им съперници и малко след почивката те осъществиха пълен обрат. Въпреки това „Рилски” стигна до успеха в края на двубоя.
Треньорът Людмил Хаджисотиров пусна в игра новите попълнения в тима, като петима от тях бяха сред най-дейните на паркета. Брандън Браун завърши с 19 точки, 16 добави Ксавиер Джонсън, националът на Дания Йонас Зохоре Бергстет се отчете с 15 пункта, а с по 13 и 12 т. се отличиха Игор Кесар и Тихомир Желев. Заедно с тима бе и капитанът Йордан Бозов, който обаче не се включи в играта, която можеше да е първа за него след дълго лечение на контузия.
Междувременно стана ясна и цялата програма за предсезонната подготовка на самоковския отбор. Следващото предизвикателство за тима ни ще е участието в мемориалния турнир „Георги Христов” в Ботевград на 9 и 10 септември. Следват две контроли в Северна Македония с отбора на „Охрид” на 14 и 15 септември.
Гвоздеят в програмата е турнирът в чест на 55-годишнината на основния спонсор на „Рилски спортист” – „Самел-90”, който ще се състои на 21 и 22 септември. Специално за надпреварата в Самоков пристигат гръцкият ПАОК, „Охрид” и завърналият се след известна пауза в Националната баскетболна лига „Черноморец” /Бургас/. Последната, засега, осигурена проверка е отново в „Арена Самоков” – срещу „Питещ” /Румъния/ на 28 септември.
Вече стана ясен и жребият за вътрешното първенство на България. Той определи още в първия кръг /5 или 6 октомври/ в Самоков да гостува плевенският „Спартак”, който през лятото се подсили с трима баскетболисти от „Рилски” – Мартин Маринов, Димитър Маринчешки и Пламен Стефанов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*