Баскетболистите на „Рилски“ сразиха ПАОК и заслужиха трофея „55 години Самел-90“

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

„Рилски спортист“ спечели по драматичен начин турнира за купа „55 години Самел-90“, състоял се в „Арена Самоков“ на 21 и 22 септември. Домакините се справиха на финала с гръцкия гранд ПАОК, измъквайки 87:86 в края.
Преди това, на полуфинала, Данчо Бозов и компания разгромиха „Черноморец“ със 101:72. Четвъртият участник в състезанието бе северномакедонският елитен тим АВ „Охрид“, който завърши трети след успех с 81:67 над бургазлии.
Самоковци заслужават огромна похвала за старанието и хъса, които демонстрираха в срещата с елините, след като през първата част изоставаха с 23 точки разлика (19:42). Отделно от това нашите трябваше да се справят без две от основните си единици – Златин Георгиев-Голди и Игор Кесар. Великолепни отборни действия и изумителни самостоятелни атаки на Брендън Браун и Тихомир Желев обаче сломиха именития съперник и в крайна сметка след 40-минутна здрава битка победата бе за „Рилски“.
Страхотен мач за победителите изигра американецът Браун, записал на сметката си 26 точки, 7 борби и 7 асистенции. Желев изпъкна с 19 т. и куп интересни отигравания, а неостаряващият Йордан Бозов допълни 11 пункта след тежката контузия в коляното, която претърпя в началото на годината.
„Как да не съм доволен, още повече, че отборът бе без двама основни състезатели. Играхме срещу тим, който няма къде да срещнем – знаете, че ПАОК е в групите на Шампионската лига. Сигурно са с десет пъти по-голям бюджет от нашия. Имат много класни състезатели и треньор, но ние днес играхме много добър баскетбол, умно и организирано. Поздравявам момчетата за характера, духа и себераздаването. Въпреки че е само един контролен мач, това е отлична победа за нас“, обобщи след триумфа наставникът на „Рилски спортист“ Людмил Хаджисотиров.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*