Баскетбол, Новини, Спорт

Баскетболистите с първа тренировка за новия сезон

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Състезателите на “Рилски спортист” направиха първа тренировка за новия сезон на 27 август. Заниманието бе открито за зрители и в “Арена Самоков” се стекоха около 200 запалянковци на тима.
Старши треньорът Росен Барчовски и неговият помощник Людмил Хаджисотиров изведоха общо 14 играчи на паркета, сред тях трима юноши на клуба. Много аплодисменти от трибуните имаше за новите попълнения Тодор Тодоров, Антъни Гуджино, Джулиан Норфлийт и Иън Чийлс, а единственият отсъстващ бе новият национал Симеон Илиев, който бе част от „трикольорите” за европейската квалификация с Израел.
Голямата изненада за състезателите и ръководството на отбора бе майсторски приготвената торта с логото на клуба и снимки на играчите – подарък от местно заведение.
Президентът инж. Петър Георгиев поздрави баскетболистите и им пожела успешен сезон и да бъдат здрави през цялата година. След това играчите зарадваха привържениците си с 60-минутно упражнение, в което не липсваха и ефектни забивки в коша.
До старта на шампионата в Националната баскетболна лига в средата на октомври “Рилски спортист” ще изиграе серия от приятелски срещи, като ще вземе участие и в два силни международни турнира.

Leave a Reply