Баскетболистите тръгнаха с победа в контролите, разбиха „Динамо” в Букурещ със 78:63

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Баскетболният „Рилски спортист” започна предсезонните контроли с убедителна победа над румънския „Динамо” със 78:63. Срещата се игра на 3 септември в Букурещ, а гостите бяха напред в резултата през целия мач. Много силна втора четвърт осигури успеха на българския състав, който показа стабилна успеваемост в стрелбата си към коша.
Треньорът Людмил Хаджисотиров включи в стартовата петица новите попълнения Тони Гуджино и Усман Баро, които бяха придружени на паркета от Дерек Райт, Мартин Маринов и Златин Георгиев. Именно Голди стана най-резултатния състезател за „Рилски” в срещата с отбелязаните от него 15 точки. Влезлият от резервната скамейка Димитър Маринчешки даде надежди на привържениците на клуба за по-силен предстоящ сезон, като завърши с 14 пункта и 7 борби, а новото леко крило Артър Едуардс също се понрави с изявите си. Янкито реализира 13 точки и се пребори за 6 отскочили топки в подкошието. Неофициален дебют с бяло-синята фланелка направи още един американец – Джейлън Дженкинс, който се отчете с 4 т. За сефте с екипа на мъжкия представителен отбор на „Рилски” на паркета се появи и юношата Пламен Стефанов.
Втората и последна на този етап проверка на самоковци в Румъния ще ги изправи срещу тима на „Крайова”, който е воден от бившия наставник на „Рилски” Александър Тодоров. Мачът ще се играе по-късно днес.
„Рилски спортист”: Георгиев 15, Гуджино 7, Райт 7, Баро 6, Маринов 5 /Маринчешки 14, Едуардс 13, Бозов 4, Дженкинс 4, Васов 3, Гелов, Стефанов/.

Можете да харесате