Баскетболистката Ивана Николова ще помага на България /до 18 г./ на Евро 2019 в Скопие

Самоковката Ивана Николова получи поредна повиквателна от треньорите Силвия Пеева и Александър Алексиев за лагер-сбора на националния отбор за девойки до 18 г., който започна на 28 май в Правец.
Целта е българките да се подготвят максимално добре за предстоящото от 5 до 14 юли европейско първенство в Дивизия Б в Скопие, Северна Македония. В периода до началото на шампионата девойките ни ще изиграят и няколко контроли в Правец, Скопие и Солун.
Ивана Николова изпраща много силен сезон, в който помогна на клубния си тим „Славия” да завърши на четвърто място в женската „А” група. 17-годишната състезателка зае второ място в индивидуалната класация за най-много точки в редовния сезон на „А” група със средно по 17.2 на мач.
Още три съотборнички на Ивана в „Славия” са получили повиквателни за националния отбор, където прави впечатление и още едно „каре” от един отбор – „Септември 97”. С три девойки е представен тимът на „Монтана 2003”, две от националките са от „Левски”, една – от „Берое”, а други две –от клубове в Италия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*