Баскетболистките до 14 г. на „Рилски“ спечелиха квалификацията, Самоков приема финалите

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

14-годишните баскетболистки на „Рилски спортист“ се класираха безапелационно за финалите на републиканското първенство. Възпитаничките на наставничката Маргарита Маринкова спечелиха безпроблемно домашната квалификация в „Арена Самоков“ на 16 и 17 юни. Нашите момичета се наложиха последователно над столичните „Септември 97“ със 101:21 и „Шампион 2006“ със 71:34, а успяха да победят и връстничките си от ботевградския „Балкан“ със 78:34. За последния етап от шампионата от нашата група се класира и „Шампион 2006“. Останалите участници в проявата ще бъдат първите два тима от проведените в същото време още пет квалификационни турнира в София, Русе, Севлиево, Бургас и Асеновград. Това са съставите на столичните „Славия“ и „Левски“, „Дунав“ /Русе/ и „Доростол“ /Силистра/, НСА и „Чардафон Орловец“ /Габрово/, „Нефтохимик“ /Бургас/ и „Светкавица“ /Търговище/, „Асеновец“ /Асеновград/ и „Монтана 2003“.
Радващата новина е, че кандидатурата на „Рилски спортист“ за домакинство на републиканските финали бе предпочетена от Управителния съвет на БФБ пред заявката на „Дунав“ /Русе/. Така 12-те класирали се отбора ще разпределят комплекта с медали при 14-годишните в „Арена Самоков“. Финалите ще се играят от 26 до 30 юни.
Припомняме, че 12-годишните баскетболистки на „Рилски спортист“ вдигнаха титлата в своята възраст в три поредни години. Именно заради това домакините имат надежди да направят силен турнир и при 14-годишните, при които се състезават голяма част от участничките в шампионския набор от последните две години.
За последно тимът ни спечели шампионата в тази възраст през 2013 г., а има и още две титли от 2008 и 2009 г.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*