Баскетбол, Новини, Спорт

Баскетболистките до 14 г. на “Рилски” спечелиха квалификацията, Самоков приема финалите

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

14-годишните баскетболистки на “Рилски спортист” се класираха безапелационно за финалите на републиканското първенство. Възпитаничките на наставничката Маргарита Маринкова спечелиха безпроблемно домашната квалификация в “Арена Самоков” на 16 и 17 юни. Нашите момичета се наложиха последователно над столичните “Септември 97” със 101:21 и “Шампион 2006” със 71:34, а успяха да победят и връстничките си от ботевградския “Балкан” със 78:34. За последния етап от шампионата от нашата група се класира и “Шампион 2006”. Останалите участници в проявата ще бъдат първите два тима от проведените в същото време още пет квалификационни турнира в София, Русе, Севлиево, Бургас и Асеновград. Това са съставите на столичните “Славия” и “Левски”, “Дунав” /Русе/ и “Доростол” /Силистра/, НСА и “Чардафон Орловец” /Габрово/, “Нефтохимик” /Бургас/ и “Светкавица” /Търговище/, “Асеновец” /Асеновград/ и “Монтана 2003”.
Радващата новина е, че кандидатурата на “Рилски спортист” за домакинство на републиканските финали бе предпочетена от Управителния съвет на БФБ пред заявката на “Дунав” /Русе/. Така 12-те класирали се отбора ще разпределят комплекта с медали при 14-годишните в “Арена Самоков”. Финалите ще се играят от 26 до 30 юни.
Припомняме, че 12-годишните баскетболистки на “Рилски спортист” вдигнаха титлата в своята възраст в три поредни години. Именно заради това домакините имат надежди да направят силен турнир и при 14-годишните, при които се състезават голяма част от участничките в шампионския набор от последните две години.
За последно тимът ни спечели шампионата в тази възраст през 2013 г., а има и още две титли от 2008 и 2009 г.

Делян Василев

Leave a Reply