Баскетболистът Боян Боянов от „Рилски” с повиквателна за юношеския национален отбор

Боян Боянов. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Защитаващият от миналата есен цветовете на „Рилски спортист” в мъжката „А” група Боян Боянов получи повиквателна за националния отбор за юноши до 18 г. Все още 16-годишният център изигра 22 мача с втория състав на „Рилски”, в които се отчете със средно 4.8 точки и 3.6 борби. Боян е юноша на „Славия”, а преди да акостира в Самоков се подвизаваше за кратко и в школата на „Левски”.
Освен Боянов в полезрението на наставника на юношеските ни национали Мануел Марков попаднаха още четирима състезатели от „БУБА баскетбол”, трима от „Черно море”, двама от „Левски” и „Академик” /София/ и по един от „Шампион 2006”, „Славия”, „Спортни таланти”, „Берое”,”Шумен” и „Тунджа”.
„Лъвовете” се събират на лагер на 18 юни в Правец. Първите контроли пък са насрочени за 30 юни и 1 юли срещу Кипър. След това българите ще играят в Скопие в международен турнир с участието на домакина Македония, Австрия и Румъния. Именно с връстниците от северната ни съседка са предвидени и две проверки в Букурещ. Преди европейското първенство в Скопие от 27 юли до 5 август България ще изиграе и две престижни контроли в Ботевград срещу Гърция.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*