Баскетбол, Новини, Спорт

Баскетболна симфония на Ди Джей осигури успеха на “Рилски” над “Ямбол”

Снимка: www.lap.bg

Втора поредна победа в Националната баскетболна лига записа “Рилски спортист” в днешното си домакинство на “Ямбол” в “Арена Самоков”. В изключително атрактивен и резултатен двубой самоковци наложиха волята си със 102:90 и стартираха 2017 г. с важен успех в мач, попадащ в графата “задължителни” за печелене.
Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров бяха напред в резултата през цялата среща, но бойката игра на ямболии и страхотният им процент успешни стрелби от зоната за 3 точки ги държаха близо до противника, като не му позволиха да натрупа солиден аванс. Домакините обаче не се поддадоха на канонадата от тройки и с методични действия изковаха търсените два пункта за класирането в шампионата.
Шоуто на паркета в “Арена Самоков” сътвори новото попълнение на “Рилски” Ди Джей Шелтън, блеснал с внушителен “дабъл-дабъл” от 33 т. и 12 борби. Американецът бе абсолютен властелин на подкошието, забиваше атрактивно и стреляше от различна дистанция, като осигури импулс и разнообразие в атаката на тима си. Сънародникът му Тони Уудс, който също дебютира днес, се отчете с 11 пункта, но трябва да бъде поздравен за положените усилия, защото игра с изкълчен глезен. Добре се представи и друг янки – Еван Бруинсма, добавил 19 т. Традиционно на високо ниво бе и капитанът Йордан Бозов, записал на сметката си 14 т. и 6 асистенции.
“Рилски спортист”: Шелтън 33, Бруинсма 19, Бозов 14, Паркър 9, Георгиев /Уудс 11, Стоянов 10, Иванов 6, Вутев/.

Leave a Reply