Баскетбол, Новини, Спорт

Баскет федерацията глоби Тони Гуджино със 100 лв.

Интересен новогодишен “подарък” поднесе на американския ас на “Рилски спортист” Тони Гуджино баскетболната федерация. Централата глоби крилото със 100 лв. заради получено техническо нарушение в сблъсъка със “Спартак” /Пл/, игран на 23 декември в “Арена Самоков”. Наказанието идва по доклад на дежурния делегат на мача Николай Неделчев, който подробно е описал поведението на състезателя.
Гуджино винаги “гори” в срещите на тима си и прекаления му хъс за победа му донесе и първото провинение за сезона. Утехата на янкито и на съотборниците му е, че двубоят в полите на Рила завърши с убедителен успех на “Рилски” /87:70/, което позволи на тима ни да се утвърди в челото на класирането.
По-големият проблем за клуба обаче е състоянието на едно от таблата в залата, което постоянно дава на късо и редовно се самоизключва. Заради този технически пропуск БК “Рилски спортист” неколкократно бе санкциониран от Дисциплинарния административен съвет към федерацията. Надеждите на всички в клуба са по време на съботното дерби с “Левски” подобен проблем да няма и бронзовият медалист в турнира за Купата от миналия сезон да се размине с ново наказание.
Водещият букмейкър Sportingbet вече определи коефициентите за мача. Нашите са абсолютен фаворит в срещата с коеф. 1.15 срещу 4.75 за гостите.

Leave a Reply