Крими, Новини

Баща и син карат без книжка

Около 10.50 ч. на 27 юли на пътя от Дупница автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Опел Астра“. Оказало се, че 62-годишният самоковец зад волана е неправоспособен водач. Освен това той не притежавал и свидетелство за регистрация на автомобила, удостоверение за преминат годишен технически преглед и сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. За нарушенията му е съставен акт по Закона за движение по пътищата и още един акт – по Кодекса на застраховането.
Двадесет дни по-рано пък служителите на МВР задържали 35-годишния  син на нарушителя за оказана съпротива и неподчинение при опит да осуети проверка на управлявания от него лек автомобил „Ситроен Джъмпер“, където негов спътник бил и баща му. След преследване, предупредителен изстрел във въздуха и последвало издирване нарушителят, също криминално проявен и осъждан, е бил задържан.
Впоследствие е установено, че е неправоспособен водач и колата не е преминала годишен технически преглед. Съставен е акт и е издадена заповед за прекратяване на регистрацията на автомобила, чиито регистрационни табели са били иззети.
Разследването на случая продължават под наблюдението на прокуратурата.

Leave a Reply