Новини, Спорт, Футбол

Безмилостен „Рилски” в Горна Малина – 4:0

Васил Киров

Наказателната акция на ФК „Рилски спортист” по терените на Източната „А” ОФГ продължава с пълна сила. Жертва този път – в събота, на 28 септември, на самоковци стана тимът на „Звездец” /Горна Малина/, който отнесе четири безответни гола у дома.
С поредната си изразителна победа „Рилски” се укрепи в челото на класирането с пълен актив от 9 точки и голова разлика 11:2.
Нашите бяха далеч по-добрият отбор на терена и 4-те попадения бяха най-малкото, с което се разминаха домакините. Тон за разгрома даде халфът Ивайло Захариев-Пиф, който откри резултата след пас по конец на Васил Киров. Самият Киров покачи на 2:0 с кинжален удар от 18 метра в горния десен ъгъл на стража на горномалинци. Класиката оформи Калоян Кирилов, възползвал се от меле в малкия пеналт, а крайното 4:0 бе отново дело на Пиф, прехвърлил технично вратаря на „Звездец”.
Както се и очакваше, контузеният Иван Гемеджиев изобщо не пътува с отбора, докато наказаният за мача защитник Иван Иванов бе заместен успешно от Виктор Колев. При липсата на друг изявен нападател /Георги Митров остана извън състава/ наставникът Николай Вуков нареди своите по схемата 4-5-1 с изнесен в по-предни позиции Ивайло Захариев.
В следващия кръг тимът ни приема „Мътивир” /Ихтиман/. Двубоят е на 5 октомври, събота, от 16 ч. на ст. Искър”.

Leave a Reply